Családi kalandok és extrém túrák otthona ez a montenegrói barlang

Megkezdődött a szezon, várják a látogatókat a montenegrói Cetinje közelében található Lipa-barlangban. Színes családi programokkal és izgalmas túrákkal készülnek az idei szezonra.

A barlang történelméről és eredetéről tudhatnak meg érdekességeket, ha ellátogatnak a Lipa-barlangba, ugyanis a vendégeket szakképzett túravezetők vezetik körbe és mutatják be nekik a föld alatti látványosságokat. Családi programokból és szórakozásból sem lesz hiány.

Lipa barlang, MontenegróForrás: Facebook / Lipska pećina - Lipa cave

A látogatók két túra közül választhatnak: egy kisebb, 600 méter hosszú barangoláson, és egy kalandoroknak szánt extrém kiránduláson vehetnek részt. A nem mindennapi helyszínen gyakran borkóstolókat és klasszikus zenei koncerteket is szerveznek, így a túra után adott a szórakozási lehetőség is.

A Lipa-barlangban gyakran koncerteket is szerveznek.Forrás: Facebook / Lipska pećina - Lipa cave

Mivel főleg kisgyermekes családok kíváncsiak a barlangra, számukra kedvezményes családi jegyet kínálnak, ami összesen 30 euróba kerül. A felnőttjegy egyébként 11 euróért vásárolható meg, a 15 éven aluli gyerekeknek pedig 7 euróba kerül a jegy.

Extrém túrára is várják a látogatókat a Lipa-barlangba.Forrás: Facebook / Lipska pećina - Lipa cave

Az árak nem változtak tavaly óta, ahogy a jegyért kapott szolgáltatások sem. Az árban benne van a parkolás, az idegenvezetés, a vezetett túra és a föld alatti barangolás idejére szóló biztosítást is – tudtuk meg a Montenegrói RTV híreiből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek