Szervezett madárlessel várják a turistákat nyártól Montenegróban

  A kedvelt téli sportcentrumot, ®abljak városában még hó borítja és a síelők lepik el, de nemsokára tavaszi madárcsicsergés veszi át a főszerepet. A melegebb hónapokban mintegy 50 különleges madárfaj lakik a Durmitor Nemzeti Parkban, akiket idén nyáron a turisták is megleshetnek.

  Szajkó a Durmitor Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock / Készítette: biggunsband

  A látogatók túravezetőkkel indulhatnak el felkeresni a madarak élőhelyét. Mindenkinek biztosítanak távcsövet, amellyel ha elég szerencsés helyen állnak, beláthatnak a madarak fészkeibe és tulajdonképpen a mindennapjaikba anélkül, hogy megzavarnák a nyugalmukat. 

  Nem csoda, hogy ideköltöznek a madarak, gyönyörű élőhelyük vanForrás: Shutterstock / Készítette: Goncharovaia

  A madárlessel egybekötött túrát turisztikai újdonságnak szánják a helyiek. Az első vezetett séták júniusban indulnak, így akár egy montenegrói nyaralással is egybe lehet kötni. A madarak szerelmeseit egyébként egész évben fogadják majd. Az ötletgazdák célja ugyanis, hogy a Durmitor Nemzeti Park egy új arcát mutathassák meg. Sokan nem ismerik a térségben élő madarakat, pedig rengeteg szárnyasnak ad otthont a park – írja a Montenegrói RTV.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!