Készüljön fel, hogy hamarosan Montenegróban is fizetni kell a zacskóért!

  Nemrég írtunk róla, hogy a montenegróiak szemétgyűjtő akciókkal igyekeznek megtisztítani a tengerpartjaikat a nyári szezon kezdetére, de úgy tűnik a műanyag táskák korlátozására is szükség van ahhoz, hogy tiszták maradjanak a strandok.

  A tengerpartot elcsúfító műanyag táskák ellen küzdenek MontenegróbanForrás: Shutterstock / Készítette: Maciej Bledowski

  A levegőben szálló zacskók alaposan belerondítanak a montenegrói tengerpart és turisztikai övezetek látképébe, ezért a turizmus fejlődéséért felelős minisztérium tagjai kampányt indítottak a műanyag táskák ellen. Amennyiben sikerül érvényesíteniük az ötleteiket, akkor a boltokban hamarosan megfizettetik a nejlonzacskókat, valamint környezetbarát papír tasakokat biztosítanak a vásárlóknak.

  A környezetvédők a helyi lakosokat és az országba érkező turistákat is arra szólítják fel, hogy textil táskákkal vagy kosarakkal induljanak el bevásárolni, és ne fogadják el a műanyag táskákat az üzletekben - írja a Radio i Televizije Crne Gore.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!