Vadonatúj jármű szállítja a turistákat a Biogradi Nemzeti Parkban

  Tíz nap múlva turistaszállító kis vonattal gazdagodik a montenegrói Biogradi Nemzeti Park, amely a legszebb természeti látványosságokat tárja majd az utasok szeme elé - tudtuk meg a Montenegrói RTV híreiből.

  A lenyűgöző Biogradi-tóForrás: Shutterstock / Készítette: RnDmS

  A mozdony két vagont húz majd maga után, amelyek közül az egyikben a fogyatékkal élő személyek férnek el kényelmesen; a speciális férőhelyekből 16 darab lesz a szerelvényben. A másik vasúti kocsiban további húsz utas roboghatja körbe a parkot.

  A vonat Kraljevo kolo és a Biogradsko jezero között közlekedik majd, az út során a vendégek megismerkedhetnek a térség élővilágával és természeti értékeivel. A hatalmas, 2000 méterig is felemelkedő csúcsok között gyönyörű gleccsertavakat lehet majd látni, amelyek közül a legnagyobb az 1094 méter magasan található Biográdi-tó, vagyis a Biogradsko jezero.

  A park ösvényein nyáron könnyen megy a barátkozás is a helyi fűnyírókkalForrás: Shutterstock.com

  A védett nemzeti parkban közel 90 féle fafajta és 220 különféle növényfaj él. A nem ritkán 40-50 méter magas fák többsége 500 évesnél is idősebb, így lesz mit figyelni a kiránduláson. A madarak szerelmeseinek is érdemes befizetni egy körútra, hiszen több mint 150 faj őshonos errefelé.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!