Fizetőssé teszik az elektromos autók töltését Horvátországban

  Az év végéig fizetőssé teszik az eddig ingyenesen használt elektromos és a hibrid autók töltését Horvátországban. A balkáni országban jelenleg közel 300 töltőállomás van, mintegy 700 töltővel.

  E-töltőállomás ZágrábbanForrás: Shuttertsock / Készítette: Scharfsinn

  Az elektromos töltőállomások tulajdonosai már megkezdték a szolgáltatás megfizettetését – írja a horvát Jutarnji List. A HEP cég – aminek az országban hatvanöt, legalább 22 kW teljesítményű gyorstöltője van – például már bejelentette, hogy az év végéig fizetőssé teszi a szolgáltatást. A HEP illetékesei a lapnak elmondták: 

   

  A töltés ma még ingyenes, de nem marad így, hiszen a szolgáltatók sem kapják ingyen a villanyáramot. Pillanatnyilag a megfizettetés lehetséges módját keressük.  

  Legtöbb töltőállomással a horvát Telekom rendelkezik, aminek 125 töltőhelye van, ezek közül hét állomáson már fizetni kell. A díjszabás percalapú, egy perc töltés kb. 1 kuna, ami átszámolva 45 forint körüli érték. Ez drágább, mintha otthon töltené az ember az autóját – írja a horvát lap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!