Horvátországba készül nyaralni? Megvannak az első tengerparti időjóslatok!

A horvát lapok már most elkezdték lehozni a meteorológusok nyárra vonatkozó előrejelzéseit, de azoknak is szolgálnak hasznos információkkal, akik tavasszal tervezik meglátogatni a tengerparti városokat.

Krk település óvárosa és a turistacsalogató Adriai-tengerForrás: Shutterstock / Készítette: Slavko Sereda

Esőkabátra és téli-nyári öltözékre is szükségük lesz azoknak, akik tavasszal látogatják meg a horvát tengerpartot, az előrejelzések szerint ugyanis igen szeszélyes időjárás várható. Nappal akár húsz fok is lehet, de késő este és kora reggel 7-9 fokra csökken a hőmérséklet - írja a Slobodna Dalmacija horvát hírportál.

A jövő héten már sok helyen a szél is feltámad, és az eső is elronthatja a kirándulóidőt, tehát nem árt, ha vízálló lábbelit és esőkabátot is pakolnak a bőröndbe, ha szabadtéri programot terveznek. Ráadásul a hőmérséklet napközben is lecsökken, ezért a meleg holmi is jól jöhet. Az előrejelzések szerint az egész tavaszt a változékony időjárás jellemzi a horvát tengerparton, ezért indulás előtt érdemes lesz tájékozódni.

A nyárra viszont rekord melegre lehet számítani, úgyhogy már most elkezdhetik beszerezni a naptejet, ha a szomszédban tervezik a nyaralást. A helyeik bíznak benne, hogy nem lesz elviselhetetlen a hőség, és Horvátországban nem éri el a csúcshőmérséklet az 50 Celsius fokot, mint Ausztráliában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek