Veszélyes belépni a horvát vízi erődbe, de a szelfizőket nem érdekli

Šibenik előtt, a Szent Anna csatorna és a nyílt tenger találkozásánál ékeskedik a több száz éves vízi erőd, amely ma Horvátország egyik turisztikai szimbóluma, és másfél éve az UNESCO világörökség listájára is felkerült. A vár csak kívülről tekinthető meg, bemenni életveszélyes, de a szelfiző turisták ettől függetlenül bemerészkednek egy jó fotó kedvéért - írja a horvát Slobodna Dalmacija.

A Szent Miklós vízi erődForrás: Shutterstock / Készítette: Sanjin Kusan

A Szent Miklós vízi erőd, vagy horvát nevén Tvrđava Sv. Nikola jelenleg felújítás alatt áll, hiszen annyira leromlott az állapota, hogy már életveszélyessé vált a látogatása. A jó idő beköszöntével ennek ellenére is egyre több látogatója van a várnak, és a legtöbben egy szelfi kedviért illegálisan is beosonnak az épületbe.

Az erődöt a szárazföld felől is meglehet közelíteniForrás: Wikipédia / Készítette: Tomaz-Demsar

Az elmúlt két hónapban többször is előfordult, hogy feltörték a bejárati kaput és voltak olyanok is, akik az építkezés miatt kihelyezett állványokon másztak fel a vár falaira.  

A helyiek biztonsági őrökkel igyekeznek megakadályozni a bejutást, és a közösségi oldalakon is figyelmeztetik a látogatókat, hogy tilos a vár látogatása; de az illegálisan bejutó szelfizők kitiltása egyre nehezebb feladat a nyári szezon közeledtével.

A vár felújítása már az utolsó szakaszban tart, és várhatóan június 15-én újra megnyitják a látogatók előtt.  

A belépő árát egyelőre nem lehet tudni, de arról már írt a horvát sajtó, hogy az erődöt szervezett hajókirándulással is meglehet majd látogatni, a fedélzeten minden érdekességet elmesélnek róla a kirándulóknak, és lesz lehetőség a fotózásra is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek