Veszélyes belépni a horvát vízi erődbe, de a szelfizőket nem érdekli

  ©ibenik előtt, a Szent Anna csatorna és a nyílt tenger találkozásánál ékeskedik a több száz éves vízi erőd, amely ma Horvátország egyik turisztikai szimbóluma, és másfél éve az UNESCO világörökség listájára is felkerült. A vár csak kívülről tekinthető meg, bemenni életveszélyes, de a szelfiző turisták ettől függetlenül bemerészkednek egy jó fotó kedvéért - írja a horvát Slobodna Dalmacija.

  A Szent Miklós vízi erődForrás: Shutterstock / Készítette: Sanjin Kusan

  A Szent Miklós vízi erőd, vagy horvát nevén Tvrđava Sv. Nikola jelenleg felújítás alatt áll, hiszen annyira leromlott az állapota, hogy már életveszélyessé vált a látogatása. A jó idő beköszöntével ennek ellenére is egyre több látogatója van a várnak, és a legtöbben egy szelfi kedviért illegálisan is beosonnak az épületbe.

  Az erődöt a szárazföld felől is meglehet közelíteniForrás: Wikipédia / Készítette: Tomaz-Demsar

  Az elmúlt két hónapban többször is előfordult, hogy feltörték a bejárati kaput és voltak olyanok is, akik az építkezés miatt kihelyezett állványokon másztak fel a vár falaira.  

  A helyiek biztonsági őrökkel igyekeznek megakadályozni a bejutást, és a közösségi oldalakon is figyelmeztetik a látogatókat, hogy tilos a vár látogatása; de az illegálisan bejutó szelfizők kitiltása egyre nehezebb feladat a nyári szezon közeledtével.

  A vár felújítása már az utolsó szakaszban tart, és várhatóan június 15-én újra megnyitják a látogatók előtt.  

  A belépő árát egyelőre nem lehet tudni, de arról már írt a horvát sajtó, hogy az erődöt szervezett hajókirándulással is meglehet majd látogatni, a fedélzeten minden érdekességet elmesélnek róla a kirándulóknak, és lesz lehetőség a fotózásra is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!