Egy horvát erődbe költöztetik a világ egyetlen Tambura Múzeumát

  A horvátországi Slavonski Brod városában már hat éve látogatható egy Tambura Múzeum, ahol rengeteg húros hangszerrel és a dalmát tamburazene történelmével is meglehet ismerkedni. Mivel ez a világ egyetlen működő tambura-múzeuma, a helyeik úgy vélték, megérdemel egy új, modern otthont.

  Tambura MúzeumForrás: Tambura Múzeum

  A tamburák új otthonát egy helyi erődítményben tervezik kialakítani, ahol a hangszereknek modern kiállítótermet hoznak létre, és a zenés rendezvényeknek is egy akusztikailag kedvező helyiséget szánnak. A dalmát zene hagyományait és történelmét is egy kiállítás mutatja majd be a látogatóknak.

  A tambura házban műhelymunkákat is tartanak majd, ahol a turisták akár saját kezűleg is készíthetnek ajándéktárgyakat szeretteiknek. Nyári esteken pedig igazi dalmát hangulatban lehet majd részük azoknak, akik ellátogatnak a Tambura Házba, hiszen a főszezonban rengeteg zenés rendezvényt szeretnének életre hívni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!