Erről a környezetvédő horvátról mi is példát vehetnénk

  Egészen egyedi és példaértékű módon kötötte egybe a futást, a művészetet és a természetszeretetet egy horvát férfi, aki már 15 éve dolgozik azon, hogy megszabadítsa az erdőket a káros hulladéktól. Ebben társa egy fotós is, és sok közéleti személy is támogatja a mozgalmat – írja a horvát Dnevnik hírportál.

  Így lehet művészien tenni a környezetszennyezés ellenForrás: Facebook / Milan Komljenović Art

  Nem számít ritkaságnak, hogy autóroncsokat tolnak ki az erdőbe, de az alkatrészekből és más káros hulladékból sincs hiány. A hegyekben futó maratonista besokallt a csúnya látványtól, és úgy döntött, a festőművészeti tehetségét is bevetve megszabadítja az erdőket a szeméttől.

  A horvát férfi egyik alkotásaForrás: Facebook / Milan Komljenović Art

  Milan Komljenović egyedi módon festi ki a talált roncsokat, amelyeket a saját Facebook-oldalára is feltölt, de a maratonokon is állított már ki néhány egyedi darabot. Az alkotásokat később elszállítja a természetből, majd elárverezi őket. A mozgalomban sok segítője akad, gyakran csatlakoznak hozzá más futók is, és fotósok is segítik a munkáját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!