Tibeti stílusú függőhidat építenek a horvátok a Krka kanyon fölé

  A horvátok egyre több turisztikai attrakcióval állnak elő mostanában. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy 60 méter hosszú üvegalagutat építenek a tengerbe, most pedig már nem a víz alá, hanem a felhők közé céloznak.

  Gyalogosan lehet majd átkelni azon a függőhídon, amely 140 méteres magasságban köti majd össze Necven és Trosenj középkori várát. Ez a magasság körülbelül annyi, mintha négy darab tízemeletes házat raknánk egymásra, tehát a kilátás valószínűleg szó szerint szédítő lesz.

  A Krka Nemzeti Park lentről nézve is gyönyörűForrás: Andrew Mayovskyy/Shutterstock

  A Krka kanyon felett átívelő híd több mint 462 méter hosszú lesz, ami azt jelenti, hogy így ez lesz a világ harmadik és Európa második leghosszabb függő gyalogoshídja, írja az MTI. A tájba való beilleszkedés miatt egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A híd szélessége 160 centiméter lesz, amely a kétsávos gyalogutak szélességének felel meg.

  A tibeti stílusú függőhidat körülbelül másfél-két éven belül kezdik el építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül elkészíteni a teljes dokumentációt, illetve, hogy mikor lesz meg az építési engedély.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek