Tengeri panorámás bringaversenyre lehet nevezni Horvátországban

Május 17. és 19. között megszállott bringások népesítik be Bračot, legalább négyszázan vesznek részt az "Uvati Vitar" elnevezésű kerékpár maratonon. Idén elektromos kerékpárral is benevezhetnek - írja a horvát Dnevnik hírportál.

A nevezők a tengert is láthatják a verseny közbenForrás: Uvati Vitar bike maraton

A versenyt Brač szívében szervezik meg, és útközben még a tengert is láthatják a versenyzők. Bár a szárazföld is lenyűgöző panorámát nyújt - a tavalyi versenyről összeállított képsorok is erről tanúskodnak:

A résztvevők a tengerparti városból, Sutivanból startolnak, és több különböző útvonal közül választhatnak: húsz, negyven és hetven kilométeres távot is lehet teljesíteni. Idén először elektromos kerékpárral is lehet nevezni a negyven kilométeres távra. Akinek nincs ilyen biciklije, az akár bérelhet is egyet. A leggyorsabb célba érők ajándék medált is kapnak.

A versenyzők Sutivanból startolnakForrás: Uvati Vitar / Készítette: Hrvoje Gabric

Sutivanban számos kísérő rendezvénye is lesz a kerékpárversenynek. Lehet helyi borokat és ételeket kóstolni, lesz nyereményjáték és az elektromos kerékpárokat népszerűsítő standokon is szét lehet nézni..

A versenyzők és kísérőik kedvezményes szállást is igényelhetnek, így akár 115 horvát kunáért, azaz mintegy 5 ezer forintért is megszállhatnak egy éjszakára. A nevezéseket és foglalásokat március 31-ig várják a szervezők. A verseny további részleteiről az "Uvati Vitar" közösségi oldalán, és hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek