A világ egyik leglátványosabb vitorlásversenyéért elég a szomszédba menni

Május 28-tól június 2-ig vitorláshajók árasztják el Rovinj tengerét. Aki ezekben a napokban utazik a tengerparti városba, az a világ egyik leglátványosabb vitorlásversenyének lehet szemtanúja – írja a Hrturizam, horvát turisztikai magazin.

Rovinjban lesz a világ egyik leglátványosabb vitorlásversenyeForrás: rovinj-tourism.com

A horvátországi rendezvényen profi vitorlások mérik össze erejüket, akik RC 44-es hajókkal szállhatnak a vízre. Az ilyen típusú vitorlás hajókról azt kell tudni, hogy Russel Coutts, az egyik legjobb tengerész tervei alapján épültek meg, és olyan erős vázuk van, hogy szinte bármilyen körülmények között megállják a helyüket a vízen. További különlegességük, hogy sokkal gyorsabbak, mint egy közönséges vitorlás. 

A látványos rendezvény rengeteg külföldi érdeklődőt vonz a térségbe, és ez egyben a nyári szezon megnyitója. A helyiek úgy gondolták az idei világszínvonalú regatta jó alkalom arra is, hogy bemutassák és népszerűsítsék Rovinj legújabb hoteljét, a Grand Park Hotel Rovinj-t, amely április elején nyitja meg kapuit a turisták előtt. 

A rendezvénynek a vadonatúj ACI Marin kikötő ad otthont, amely remek dokokkal és vendéglátóhelyekkel gazdagítja a regattát. Ebben a videóban azt is megnézheti, hogy milyen menő kikötő várja a versenyzőket és a turistákat:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek