Hatvan méteres üvegalagutat építenek a horvátok a tengerbe

  Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma alagút építésébe fognak a horvátok, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat. A nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot.

  Vízalatti panoráma alagútForrás:shutterstock / Készítette: Akugasahagy

  A panoráma alagutat ©ibeniktől nem messze, Primoąten üdülővárosban tervezik kialakítani, és mintegy másfél millió eurót szánnak a kiépítésére. A város jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés is a Porat-öbölben.

  Primiąten, mesterséges félszigetForrás: shutterstock / Készítette: xbrchx

  Promiąten ©ibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik, mediterrán hangulatú település, sok kis kőházzal és szűk utcákkal. A félsziget csúcsán a 15. századból való Sv. Jurja plébánia templom található, amely igen felkapott a turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoątent körülvevő hét szigetecskére is.

  A horvát Hrturizam.hr, turisztikai portál azt is felvetette, hogy a városban tervezett sétaalagútban talán egyszer egy vízalatti étterem is helyet kap, amely felvehetné a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek