Ez ma Európa öt legromantikusabb városa - ide utazzon, ha szerelmes!

Ha épp egy romantikus utazást tervez, akkor a következő sorok talán majd segítenek eldönteni, melyik európai várost célozzák meg. A szerb BKTVNews  listáján például egy egészen közeli helyet is talál arra az esetre, ha párjával csak pár napra utaznának el, de mutatunk néhány távolabb eső tengerpartot is:

Budapest

A szerb lap például Európa legromantikusabb városai között elsőként említi Budapestet, amelynek főleg régi épületeit, a magasba emelkedő templomtornyait és az Országház gyönyörű épületét emeli ki. A szerb lap a páros romantikázásra a Gellért hegyet és a már számos díjat bezsebelő, a világ legjobbjának választott Aria Hotel Budapest tetején található High Note SkyBart ajánlja, ahol a szerelmesek például lenyűgöző kilátásban koccinthatnak románcukra.

Országház, BudapestForrás: Karelj / Wikipedia

Capri - Olaszország

Ha a tengerparton élvezné a szerelmet, akkor ezt az olasz szigetet mindenképp érdemes meglátogatnia: türkizkék tenger és illatozó citromfák várják majd önöket. Mindössze arra vigyázzon, hogy kedvesét ne a parton nyüzsgő illegális árusok portékájával lepje meg, mert az bizony sokba kerülhet.

Capri, Olaszország, Villa San MicheleForrás: wikipédia / Készítette: Berthold Werner

Dubrovnik - Horvátország

Nemrég nyitott Dubrovnik új attrakciója, a Szerelmi történetek múzeuma, ahol a világ legelső romantikus legendáit, illetve azok kevéssé ismert szereplőit lehet megismerni. A látogatók egészen új képet kapnak a városról, és a valaha itt zajlott románcokról. A romantikus élményt csak tovább fokozza Dubrovnik óvárosi hangulata és gyönyörű tengerpartja.

Dubrovnik szerelmes állapotban még gyönyörűbbForrás: Shutterstock

Ljubljana - Szlovénia

Ezt a szlovén kisvárost a földjén áthaladó folyó és régi épületei teszik romantikussá. A folyóparti sétányon és a felette átívelő hidakon igazi, meghitt esti séták várják a párokat. Ha már az országban járnak, érdemes egy kitérőt tenniük Bledbe is, ahol főleg a természet közelsége ejti majd ámulatba önöket.

Ljubljana, SzlovéniaForrás: wikipédia / Készítette: Berthold Werner

Mariánské Lázně - Csehország

Ezt a várost pedig azoknak a pároknak javasoljuk, akik a városnézés mellett szívesen megmártóznának a település gyógyvizeiben is. De ha egyszerűen nyugalomra vágynak, és néhány napra elvonulnának a városi nyüzsgéstől, akkor is jó választás lehet ez a hely.

A városban ilyen és ehhez hasonló rejtett látnivalókat találForrás: wikipédia / Készítette: Jim Linwood
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek