Szerelmes és utazna? Dubrovnik lesz a megoldás

Végül is nem kell, hogy szerelmes legyen, az is elég, ha érdeklik a szerelmi történetek. 

Csupán két hete nyitott Dubrovnik új attrakciója, a Szerelmi történetek múzeuma – írja a Lonely Planet News. Az alapítók szerint azóta is csupa mosolygós arcú ember hagyja el a tárlatot. 

De mégis, mit kaphat a látogató ebben a szokatlan múzeumban? Valójában több kiállítás is megnézhető, egymással párhuzamosan. Az első romantikus legendákat, történeteket, illetve kevéssé ismert tényeket és szereplőket mutat be. A látogatók egészen új képet kapnak a városról, és a valaha itt lezajlott románcokról.

Forrás: Shutterstock

Mivel Dubrovnik a Trónok harca sorozat forgatási helyszíneként is ismert, egy másik tárlat a sorozatban látható szerelmi kapcsolatokat mutatja be, illetve azt, hogy ezeket a részeket hogyan forgatták. Hány múzeum mondhatja el magáról, hogy miközben ezt a tárlatot készítették elő, az HBO konkrétan az ajtó előtt forgatta le az utolsó évad egy epizódját?

Az úgynevezett zeneszobában a showbiznisz híres párjainak emléktárgyai vannak kiállítva, és megtudhatjuk azt is, hogy a világ híres szerelmes dalai mögött milyen történet áll. Itt egymás mellett áll Richard Wagner és Beyoncé tárlata, és még értelme is van az egésznek!

A múzeum tervezői természetesen nem feledkeztek meg arról sem, hogy a látogatók szeretnének részt is venni a történetekben: mindenkit arra buzdítanak, ossza meg saját szerelmének történetét a látogatók könyvében, és ki tudja, egy nap talán saját tárlatot is kaphatnak!

Ha ide utazik, ne feledje, hogy a városban túl sok a turista, ezért előre be kell jelentkeznie, és fürdőruhában meg se próbáljon várost nézni, mert büntetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek