Ismét a világ 2. legszebb városának választották Budapestet

  A magyar főváros gazdag építészetét és művészetét, köztük a Gresham Palota és az egykori Postatakarékpénztár épületét (ma a Magyar Államkincstár rendezkedett be a Hold utca 4. szám alatt) emeli ki a világ tíz legszebb városát listázó World Chacha weboldala, amely második helyre szavazta meg Budapestet. A lista szerkesztői azt ajánlják, hogy Budapestet legjobb az éjszakai fényeibe burkolva felfedezni, és ha valaki igazán jót akar enni, akkor az olyan helyi ételeket kell mindenképp megkóstolnia, mint a gulyás és a lángos. 

  Forrás: Wilfredo R. Rodriguez H./ The Photographer / Wikipedia

  Budapest a termálfürdők otthona, fürdői számos gyógyulási lehetőséget kanálnak. De mégiscsak az a legjobb dolog ebben a városban, hogy a legtöbb látnivalója ingyenes. Sétáljon csak át a Lánchídon, vagy látogasson el a Szent István bazilikába"  - írja oldalán a World Chacha, amelynek legszebb városokat gyűjtő listája élére Velence került. Budapest azonban olyan városokat előzött meg sorrendben, mint  Róma, Firenze, Kyoto, Rio De Janeiro, Párizs, Amszterdam, Edinburg vagy a lista tizedik helyén álló Prága.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!