Ezekről az európai helyekről készül a legtöbb Instagram

A Hertz autókölcsönző által végzett felmérés szerint London a kontinens legfotogénebb városa. A dobogósok sem fognak feltétlenül meglepetést okozni, de azért a számok nem akármilyenek.

Tippeljen, hány fotó került fel Londonról a vizsgálat idejéig az Instagramra? Közel kilencvenegy millió! Ezt követi Párizs közel hetvenhét millióval, illetve Barcelona harmincöt millióval. Ami igazán meglepő, hogy a várost, ahol a katalánoknak már nagyon elege van a turistákból, csaknem beelőzte Moszkva (mindössze egymillió insta-poszttal kevesebbet sikerült gyűjtenie). Utánuk Berlin és Róma következnek.

A Big Ben egyértelműen London, és tulajdonképpen a brit kultúra jelképeForrás: Flickr.com

A Hertz márka századik születésnapjának ünnepére a felmérés azt is vizsgálta, az első öt város száz legtöbbet fotózott látványosságát is közzétették – írja a Travel Daily News.

Londonban ezek szerint a Big Ben-ért bolondulnak a turisták – pedig most még a hangja sem szól. Összesen 2,7 millió kép került fel róla az Instagramra. Párizsban viszont nem az esetleges színváltásra készülő Eiffel-torony a legnépszerűbb, hanem a Champs Elysée sugárút, amiről még a Big Ben-hez képest is kétszer annyi fotó készül (5,5 millió). 

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Sagrada Familiának minden köve fotogénForrás: Flickr.com

A pontos eredményeket a Hertz saját blogján tette közzé. Ezek szerint Berlinben a legtöbben a Fal maradványait fotózzák, míg Rómában a Vatikánt, illetve a Colosseumot, ahol már éjszaka is körül lehet nézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek