Éjszaka is körülnézhet a Colosseumban

Éjszaka is körülnézhet a Colosseumban

 Róma több ismert műemléke is hatalmas felújításon esett át 2017-re. A Colosseum esetében a legkönnyebben észrevehető változás az, hogy világosabb lett: lemosták ugyanis róla több évszázad porát. Tavaly kísérleti jelleggel megnyitották az arénát a látogatók előtt, most pedig már éjszakai túrákhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők – írja a Condé Nast Traveler.

A hét több napján is indulnak hetvenöt perces túrák, melyek az arénát és a hypogeum elnevezésű alagsort mutatják be. Utóbbiban várakoztak a gladiátorok, illetve az oroszlánok és a medvék, mielőtt az arénába léptek volna. A túrák nyelve angol, spanyol és olasz, és tizennyolc euróba kerülnek. Ez hat euróval több, mint a normál napközbeni belépőjegy.

A Colosseum éjszakai fényben Fotó: Javier Vieras / Flickr.comForrás: Travelo

 Az éjszakai túrákat márciusban és decemberben csak szombatonként kínálják. Áprilisban, májusban és októberben kedd és vasárnap kivételével a hét öt napján, míg júniustól szeptemberig minden este indul túra. Novemberben péntek és szombat este lesz csak nyitva a Colosseum. Az első túra este nyolckor, az utolsó éjjel tizenegykor kezdődik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek