Éjszaka is körülnézhet a Colosseumban

  Éjszaka is körülnézhet a Colosseumban

   Róma több ismert műemléke is hatalmas felújításon esett át 2017-re. A Colosseum esetében a legkönnyebben észrevehető változás az, hogy világosabb lett: lemosták ugyanis róla több évszázad porát. Tavaly kísérleti jelleggel megnyitották az arénát a látogatók előtt, most pedig már éjszakai túrákhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők – írja a Condé Nast Traveler.

  A hét több napján is indulnak hetvenöt perces túrák, melyek az arénát és a hypogeum elnevezésű alagsort mutatják be. Utóbbiban várakoztak a gladiátorok, illetve az oroszlánok és a medvék, mielőtt az arénába léptek volna. A túrák nyelve angol, spanyol és olasz, és tizennyolc euróba kerülnek. Ez hat euróval több, mint a normál napközbeni belépőjegy.

  A Colosseum éjszakai fényben Fotó: Javier Vieras / Flickr.comForrás: Travelo

   Az éjszakai túrákat márciusban és decemberben csak szombatonként kínálják. Áprilisban, májusban és októberben kedd és vasárnap kivételével a hét öt napján, míg júniustól szeptemberig minden este indul túra. Novemberben péntek és szombat este lesz csak nyitva a Colosseum. Az első túra este nyolckor, az utolsó éjjel tizenegykor kezdődik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!