Kiderült, miért zárják be nyárra a Néprajzi Múzeumot – nagy dobásra készülnek

Június végétől egészen szeptemberig nem látogatható a két éve megnyitott Néprajzi Múzeum, amit azóta több mint félmillióan kerestek fel. Ennek a döntésnek viszont komoly oka van: minden eddiginél nagyobb és átfogóbb, 3000 műtárgyat bemutató gyűjteményük állandó kiállításán dolgoznak. 

A Néprajzi Múzeumot 2022 májusában adták átForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ha elkészül, a gyűjteménynek minden korábbinál nagyobb hányada lesz megismerhető az intézmény épülő, új állandó kiállításán. A szeptemberben megnyíló, több mint 3000 négyzetméteres kiállítótérben csaknem 3000 műtárggyal találkozhatnak majd a látogatók. 

Az új, magyar és nemzetközi vonatkozású etnográfiai anyagot bemutató gyűjteményi állandó kiállítás létrehozása érinti a múzeum közönségforgalmi tereit is, ezért a múzeum június végén bezár, hogy kora ősszel az új tárlattal és megújult terekkel várja a látogatókat.

Egy ideig nem fogad látogatókat a múzeumForrás: neprajz.hu

A munkálatok alatt az épület népszerű tetőkertje, konferenciaterme és étterme zavartalanul látogatható marad.

A Néprajzi Múzeum kiállításai, múzeumpedagógiai és szakmai projektjei fesztiválokon, a Petőfi Kulturális Program részeként számos vidéki helyszínen, valamint külföldi nagyvárosokban lesznek elérhetőek.

A szakemberek azon dolgoznak, hogy minden eddiginél nagyobb, izgalmasabb állandó kiállítással rukkoljanak előForrás: neprajz.hu

Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy az intézmény új gyűjteményi állandó kiállításán a magyar, a Kárpát-medencei és a nemzetközi gyűjtemény minden korábbinál nagyobb hányada lesz megismerhető. Ennek megvalósításán 8 éve dolgoznak a múzeum munkatársai – olvasható a Néprajzi Múzeum weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek