Az utolsó hetekben a 18 év alattiaknak ingyenes a belépés az Álmok Álmodóihoz

A magyar géniuszokat és találmányaikat bemutató, Millenáris Álmok Álmodói 20 elnevezésű interaktív tárlatot február közepe óta százezernél is több egyéni látogató és több mint ezer iskolai csoport kereste fel, félezernél is több magyarországi, illetve határon túli településről. Többek között mi is végigjártuk, és cikkünkben beszámoltunk az ott tapasztalt élményeinkről. 

Gyerekeknek is rendkívül izgalmas a kiállítás, ahol több órát is el lehet tölteniForrás: Cserháti Szilvia/Travelo

Nos, aki még nem jutott el, annak érdemes a téli szünetben ellátogatnia gyerekekkel együtt a még 2023. január 10-ig nyitva tartó kiállításra, amely iskolás korú gyermekeknek is izgalmas élményt nyújt. Ráadásul december 22-től a 18 éven aluli gyerekek ingyen látogathatják a szórakoztató tudománytörténeti kiállítást.

A kiállítás 6000 négyzetméteren valósult meg és 1,5 kilométeres ajánlott látogatói útvonalat foglal magába. A séta folyamán látható tárgyak többségét magánszemélyektől és múzeumoktól (több mint ötven helyről) kapta kölcsön a kiállítás.

Csoda dolgokat láthatunk a MillenárisonForrás: MTI/Balogh Zoltán

A tárlat harmincnál is több interakcióval – egyebek mellett "bányarobbantással" és "Mars-sétával" – kínál felejthetetlen élményt, miközben a legmodernebb eszközök segítségével – például VR-szemüveggel, LED-fallal és 150 különböző kijelzővel – mutat be az elmúlt fél évezredből közel hatszáz magyar találmányt, fejlesztést - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek