Térkép mutatja meg, kik a Föld leghíresebb emberei

Térképeket bogarászni mindig érdekes mulatság, főleg, ha az adott atlasz több érdekességet is tartalmaz, mint a városnevek és szélességi fokok. Ezzel tisztában volt Topi Tjukanov térképész is, aki egy igazán különleges világtérképet alkotott meg: ezen a virtuális glóbuszon ugyanis élő és egykor élt hírességek nevei tűnnek fel annak megfelelően, melyik városban látták meg a napvilágot. A térkép ide kattintva nyílik meg.

Forrás: https://tjukanovt.github.io/printscreen

A térkép nemcsak a hírességek szülőhelyeit mutatja meg, hanem egyfajta rangsort is felállít közöttük: minél nagyobb betűkkel látjuk az adott illető nevét, annál több kattintás érkezett rá világszinten, annál nagyobb befolyást gyakorolt a világtörténelem alakulására. Ha rákattintunk az adott névre, láthatjuk, hol helyezkedik el a világranglistán, sőt, még az adatlapjára is átnavigálhatunk, amennyiben többet szeretnénk megtudni földijeinkről.

Magyarország esetében Neumann János neve bizonyult a legkeresettebbnek, az atombomba létrehozásában is részt vevő és a digitális számítógép alapelveinek atyjaként számon tartott matematikus, informatikus és sokrétű tudományos szakember a 486. a hírességi világrangsorban – írja a metropol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek