Hatalmas Banksy múzeum nyílt Belgiumban

Tagadhatatlan, hogy Banksy az egyik leghíresebb vagy hírhedtebb jelenkori művész, aki üzeneteket közvetítő alkotásait falakon és épületeken hagyja. Emiatt a műveit nem lehet egy helyen látni, sőt művészetének nagy része nem alkalmas arra, hogy hagyományos galériában állítsák ki. Ez a tény azonban nem akadályozta meg egy hatalmas Banksy-múzeum megnyitását Brüsszelben – írja a timeout.com.

The Wolrd of Banksy kiállítás, múzeum, BrüsszelForrás: theworldofbanksy.be

A World of Banksy című kiállítás művész alkotásainak több mint 130 rekreációjával büszkélkedhet, a legikonikusabb darabjaitól az új alkotásokig, például a közelmúltban Ukrajnában készültekig.

Sőt, a World of Banksy nemcsak Banksy műalkotásait reprodukálta, hanem az eredeti környezetüket is.

Legyen szó kertekről, szállodákról, börtönökről vagy iskolákról, az eredeti környezetükben „érezhetjük" a műalkotásokat.

Forrás: theworldofbanksy.be

Ha rajongtok a megfoghatatlan művészért, a The World of Banksy egy egészen tisztességes kiállításként prezentálja a műveit. A múzeum a Rue de Laekenen található – Brüsszel városközpontjától északra –, és a felnőtt jegyek ára 14 euró (kb. 5700 forint), bár vannak kedvezmények. További információ és jegyvásárlás a hivatalos weboldalon, ide kattintva található. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek