A Harry Potter-univerzum részévé válhatunk ezen a show-n

Nálunk még kevésbé elterjedt műfaj, de külföldön se szeri se száma az úgynevezett immerzív kiállításoknak. Ezek jellemzője, hogy auodiovizuális eszközökkel, azaz hang és videó, valamint a design segítségével egy olyan illuzionisztikus világot teremtenek az alkotók, ahol a látogatók szinte hipnotikus állapotba kerülve, elmerülhetnek az alternatív valóságban.

Harry Potter: The exhibitionForrás: Harry Potter: The Exhibition/Facebook

Egy japán példáról itt, a francia tengeralattjáró-bázisban készült multimédiás kiállítótérről pedig itt írtunk korábban, nemrégiben pedig a Margit-szigeten is részesei lehettünk egy hasonló élménynek.

A Harry Potter regények világa eleve is varázslatos, így nagyon izgalmasnak ígérkezik a hamarosan Bécsben nyíló Harry Potter™: The Exhibition című interaktív élmény, mely az immerzív kiállítások eszközeivel él.

A show honlapja szerint az élmény a varázslóvilágról szóló filmek és történetek ikonikus jeleneteit, szereplőit, helyszíneit és varázslatos állatait az immerzív dizájn és a fejlett technológia révén kelti életre. Az egyedülálló, átfogó kiállítás történetmeséléssel és innovatív, interaktív technológiával, valamint eredeti kellékekkel és jelmezekkel örvendezteti meg a látogatókat.

Figyelem! A show nem csak gyerekeknek szól! Minden korosztályt várnak a szervezők a december 16. és 2023 március 9-ig látható kiállításra a Dr.-Otto-Neurath-Gasse 3. szám alatt. A belépő 15 éven aluli gyerekeknek 24,90 eurótól (10 ezer forint) kezdődik, a felnőtt jegy 29,90 eurótól (12,5 ezer forint) indul.

Az eredeti (márkázott) kiállítás érdekessége még, hogy a másik Atlantában, Amerikában található, így most a magyar rajongóknak is esélye van belefeledkezni Harry, Ron és Hermione kalandjaiba. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek