Megnyitja első, európai állandó kiállítását a japán művészeti csoport

  A lenyűgöző digitális művészetéről híres japán művészeti kollektíva, a TeamLab 2024-ben állandó kiállítást nyit Hollandiában - adja hírül a matadornetwork.com.

  Forrás: borderless.teamlab.art

  A művészcsoport fényre, digitális hangsorokra és a virtuális valóság élményeire épülő műsorai az egész világon népszerűek, Ázsián kívül azonban eddig nem volt állandó kiállításuk. Most viszont a csapat megkapta az utrechti Wonderwoods komplexum egyik helyszínét, ami egy zöld városfejlesztési projekt keretében jött létre. Így Európában is megnyithatja első állandó kiállítását Nowhere címmel.

  Mint Jeroen van Mastrigt, a kiállítás egyik alapítója elmondta: Hollandia magas szintű digitális tudatossággal rendelkezik, és így tökéletes alapot nyújt a digitális művészeti kollektívák és kiállítások létrejöttéhez. A látogatókat arra invitálják, hogy élvezzék a Wonderwoods által nyújtott környezetet, és elmerüljenek a digitális művészet varázslatos játszóterén".

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!