Tengeralattjáró-bázisban készül a legnagyobb multimédiás kiállítótér

  Franciaország vezető múzeumokat üzemeltető magáncége, a Culturespaces jövő áprilisban a bordeaux-i második világháborús tengerallattjáró bázisban készül megnyitni következő multimédiás kiállítóterét, ami a világon a legnagyobbnak ígérkezik a műfajban.

  A Bassins de Lumières immerzív kiállítótereCulturespaces

  Az úgynevezett "immerzív kilállítótérben" a művészettörténet legnagyobbjainak alkotásai vetülnek a hatalmas falfelületekre. A lélegzetelállító látványt a hang és mozgás esztétikai élménye egészíti ki, magával ragadó élményt hozva létre, amit bárki élvezhet, nemcsak a képzőművészetben jártas látogatók.

  A megnyitó kiállítás Gustave Klimt és az osztrák szecesszió festményeiből készülCulturespaces

  A Bassins de Lumières felejthetetlen vizuális és audioélményeket kínál egyedülálló környezetben, a kultúra megosztására szolgáló helyen, ami nyitva áll bármilyen érdeklődésű látogató számára." mondta Bruno Monnier, a Culturespaces elnöke.

  A falra vetített képek visszatükröződnek a tengeralattjáró cella vizénCulturespaces

  A Bassins de Lumières lesz a világon a legnagyobb digitális kiállítótér, írja a Culturespaces, honlapján. Háromszor akkora lesz, mint a szintén a cég által alapított Carrières de Lumières Les Baux-de-Provence-ban, és ötször akkora, mint az Atelier des Lumières, Párizsban.

  Jövőre Paul Klee német művész absztrakt festményeiben is gyönyörködhetünkCulturespaces

  A bordeaux-i kiállítótérben a tengeralattjáró-cellák vize visszatükrözi a monumentális falakra vetített festményeket, ez pedig új dimenziót ad a kiállításoknak a már létező két intézményhez képest. Négy tengeralattjáró-cella 12,000 négyzetméteres falfelületén láthatjuk majd a művészettörténet legnagyobbjainak alkotásait, de a kortárs művészek is bemutathatják majd installációikat.

  A látogatók víz feletti átjárókról, és a hatalmas cellák partjairól tekinthetik meg az installációt.

  Az intézmény a megnyitót jövő év áprilisára tervezi, az osztrák szecessziós művész Gustave Klimt és a német festő-zeneszerző Paul Klee munkáival. A Le cube nevű kiállítótérben pedig az Ouchhh nevű digitális alkotóstúdió Ocean Data (Óceánadat) című kiállítása lesz látható, amelyen tengerből gyűjtött adatok milliói és egy algoritmus generálják a formákat, a fényt és a mozgást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!