Virtuális utazást tehetnek a Váratlan utazás és az Anne-filmek helyszínére

A Prince Edward-sziget Észak-Amerika keleti partjainál fekszik a Szent Lőrinc-öbölben, és Kanada legkisebb tartományának számít, amelynek fővárosa Charlottetown. A Wikipedia szócikke szerint lakóit a kanadaiak gyakran „a szigetiek" néven emlegetik. Itt forgatták és játszódik sokak kedvence, a Váratlan utazás és az Anne a Zöld Oromból című kanadai televíziós filmsorozat is, amelyek Lucy Maud Montgomery kanadai írónő Anne Shirley-regénysorozata alapján készültek.

A Prince Edward-szigeten található az Anne a Zöld Oromból kanadai televíziós filmsorozatban látható ház isForrás: JAKclapclap47 assumed (based on copyright claims)/Wikipedia

E hét szombaton egy virtuális utazáson vehetnek részt a Váratlan utazás és az Anne-filmek helyszínén, ahol megtudhatják, hol található az igazi Fehér Homok Szálló, és vajon hogyan néz ki belülről. Kiderül az is, Gus Pike világítótornya igazi-e, és meg lehet-e látogatni. Milyen lehet az igazi Zöld Orom ház kívül-belül, és tényleg van-e benne szoba Marillának és Anne-nek.

Az esemény szervezőinek ígérete szerint nagyon sok képet fognak mutatni és sztorikat is mesélnek majd az előadás során, miközben ellátogathatnak az Anne-könyveket megíró Lucy Maud Montgomeryvel kapcsolatos helyszínekre is. Az adást a Facebookon lehet élőben követni, de utólag is visszanézhető lesz. Az adás alatt, amely április 17-én szombaton 17 órától követhető, lehet kérdezni akár kiutazással, Kanadával, a Prince Edward-szigettel, a sorozattal és a színészekkel kapcsolatban is. További információk az esemény Facebook-oldalán találhatók. 

Anne szobájaForrás: Evok Slayer / Wikipedia
Látogasson el Anne Shirley otthonába, a Zöld Oromba!
A Prince Edward-sziget kis túlzással Lucy Maud Montgomery világszerte ismert hősnőjéről, Anne Shirley-ről szól – a vörös loknis lány arcképével még az autók rendszámtábláin is találkozhatunk. Az író saját életéből merített a történeteihez, így számos helyszín a valóságban is létezik, a sziget lakói pedig büszkén ápolják az örökséget. Erre a kis szigetre kalauzoljuk olvasóinkat a legismertebb filmek és kötelező olvasmányok helyszíneit bejáró sorozatunk ezen részében.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek