Eldőlt, mi lesz az új neve a turistariasztó kanadai kisvárosnak

A volt kanadai bányászváros, mely egykor a világ legnagyobb azbesztbányájának adott otthont, úgy döntött, hogy nevet vált, és felszámolja a hozzá fúződő, kellemetlen asszociációkat. Asbestosból így a mintegy 7000 lakos szavazat alapján Val-des-Sources, vagyis Források völgye lett, ami valljuk be, tényleg jobban hangzik.

Átlagos kisvárosForrás: Pierre-Paul Drouin/commons.wikimedia.org

A városi tanács szerint a régi név elriasztotta a külföldi befektetőket, így tavaly novemberben bejelentették, hogy új nevet választanak a Montreáltól keletre mintegy 150 km-re található településnek. Az új nevet hosszas egyeztetések és a városlakók szavazása után választották ki, melyen már 14 éves kortól részt lehetett venni.

A Val-des-Sources a szavazatok mintegy 51%-ával nyert a szavazás harmadik fordulójában, megelőzve a L'Azur-des-Cantons, a Jeffrey-sur-le-Lac, a Larochelle, a Phénix és a Trois-Lacs opciókat. A táblákat valószínűleg az év vége felé fogják lecserélni, mint a polgármester, Hugues Grimard elmondta, aki szerint ez szép karácsonyi ajándék lesz - mint a bbc.com cikkéből kiderül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek