Az amerikai nemzeti parkok szépségei ihlették ezt a csillogó, lüktető installációt

 

A venezuelai születésű művész, Claudia Bueno munkája az a lüktető fényinstalláció, amit a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Park természetes pompái ihlettek. A Pulse (Pulzus) nevű műve február 18-án debütál Las Vegasban. Alkotásában újjáteremtette a természetes élet rezgő, néha szabad szemmel is látható frekvenciáit.

Az installáció fehér vonalak bonyolult mintáiból áll, amelyeket finoman, kézzel festettek üvegpanelrétegekre, és hanggal, illetve fénnyel keltettek életre. A Pulse megmutatja az emberek kapcsolatát a természettel és az élettel, valamint a művészetek kapcsolatát a természeti világgal. Ilyen lett az elkészült mű, amelyről alkotója beszél az alábbi kisfilmben.

Bueno elmondása szerint hat évvel ezelőtt a Yellowstone és a Grand Teton Nemzeti Parkok meglátogatása után érzett arra vágyat, hogy projektjét a természetre összpontosítsa. "Egy olyan földrajzi területen elidőzni, ahol még mindig vitathatatlanul a természet uralkodik, erőteljesen emlékeztet a mi átmeneti létünkre" – mondta. "A Yellowstone-ban sétálni olyan érzés, mintha a bolygónk saját leheletének gőzölgő felhőjén járnánk, ahol a belső magból levegő, köd, iszap, hő és víz árad" – tette hozzá Bueno, aki napokat töltött kamerájával a termomedencék belsejében növekvő mikroorganizmusok és bonyolult, természetes minták fényképezésével.

Bueno az ihetet a híres, amerikai nemzeti parkokban szerezteForrás: claudiabueno.com/

Miután visszatért az idahói stúdióba, hogy a mintákat rajzokká, festményekké, szobrokká alakítsa, megszületett a Pulse. A paneleket egy helyi művészekből álló csapattal együtt nyolc hónap alatt kézzel festette meg.

Cludia Bueno (jobb oldalonj) és a másik két művész, akik kézzel festették meg az egész installációtForrás: claudiabueno.com

Bueno munkáit a weboldalán vagy az Instagramon láthatja részletesebben. Bueno reméli, hogy ez az alkotása visszaviszi a nézőket a hazajövetel érzésébe, amely akkor jelentkezik, amikor képesek vagyunk túllépni egyéni énünkön és csatlakozni az élet sokkal nagyobb kifejezéséhez – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek