A Bledi-tó partja mentén nemsokára múzeumot is látogathatunk

Szlovénia egyik legszebb tóparti üdülőhelyén, Bledben épül meg az az új kortárs múzeum, mely az ország negyedik leggazdagabb családjának, a Lah család magángyűjteményének ad majd otthont. Igor és Mojca Lah műtárgyai mellett számos világhírű művész alkotásait is kiállítják a brit David Chipperfield építész tervei alapján készülő, kortárs művészeti múzeumban.

Az új kortárs múzeum látványterveForrás: Lah Contemporary Museum / Lah.Art / Screenshot

Az épületet tavasszal kezdik építeni, és a tó északi oldalán lévő várhegy lábánál kap helyet. Amellett a főút mellett, amely a hegy tetejére vezet, és ahol a középkor óta vár áll. A ljubljanai Artarhiv vállalat, mely végül megkapta az engedélyt az építkezésre azt reméli, hogy a munkálatok megkezdéséig Chipperfield is a helyszínre tud majd látogatni, és maga mutatja be a terveket a közönségnek - olvasható a Total-slovenia-news.com oldalon.

A helyi kulturális intézet szerint a Lah Kortárs Múzeum projektje azért fontos Bled számára, mert növelheti az üdülőváros értékét a művészetkedvelők körében is, Szlovénián és Európán belül egyaránt.

David Chipperfield a kortárs brit minimalista építészet egyik legismertebb képviselője, munkái a világ számos pontján megtalálhatók, például Svájcban, Mexikóban vagy a berlini múzeumszigeten.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek