Gyönyörű zenés koncertfilm született a találékonyság és a kitartás bizonyítékaként

A zene a világjárvány során egyesítette az embereket: sokan az erkélyeken zenéltek, énekeltek, a világ különböző táján élők videóhíváson keresztül daloltak együtt. Most egy figyelemreméltó film készítői teljesen új szintre emelték ezt a kollektív kreativitást. A See Me: A Global Concert egy 23 perces zenés film, ami a világ minden tájáról érkező zenekarok és kórusok zenéjét, illetve kultúráját szövi össze egy közös koncertben.

Varázslatos utazás ez Afganisztánban, Ausztriában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban, amely megörökíti a történelem egy pillanatát. Az eredmény nem csak egy gyönyörű és egyedi film. Mivel a zenészek és a szereplők több kihívást is leküzdöttek, hogy elkészüljön ez a koncertfilm, maga a projekt az emberi találékonyság és kitartás bizonyítéka – írja a weforum.org.

Marin Alsop karmester úgy fogalmaz, „ez egy olyan utazás, amely reméljük, vigaszt, örömet és legfőképpen reményt hoz". A többszörös Grammy-díjas neves csellista, Yo-Yo Ma mellett láthatók Peking, Drakensberg, Firenze, Kabul, Philadelphia, São Paulo és Bécs zenekarainak és kórusainak fiatal zenészei. A projekt mögött álló, nemzetközileg elismert kreatív csapatnak Bernadette Wegenstein filmrendező és Es Devlin kreatív igazgató is tagja volt.

Yo-Yo Ma, a világhírű kínai származású francia csellistaForrás: Youtube.com

A sok időzónával, valamint az elzárásokkal és az utazási korlátozásokkal a különféle stáboknak telefonhívások és virtuális találkozók révén kellett megszervezniük az előadásokat és a filmkészítést. Ráadásul minden helyszínnek megvoltak a maga megpróbáltatásai. A São Paulo Állami Zenekar kórusának énekeseitől például a hatóságok azt kérték, hogy maszkot viseljenek az előadás során,  Philadelphiában a Black Pearl Chamber Orchestra szabadtéri előadását a széllökések nehezítették, Pastoralét, az ORF Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának szólistáit pedig a köd borította be.

Ezeket a képsorokat éppen Dél-Afrikában vették felForrás: Youtube.com

Az együttműködők közül sokan még soha nem találkoztak személyesen. John Benam, a film operatőre számára a lehetőség, hogy személyiségek és kultúrák sokaságával dolgozzon, gazdagon megtérült. "Nagyon jó, hogy van egy ilyen téma, amely a zenében és nyelvekben gyökerezik, amelyhez az emberek mindannyian vonzódnak és megoszthatják azt" – mesélte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek