Rivális graffitiművészek rongálhattak meg két Banksy falfestményt

Karácsony hétvégéjén New Orleans-ban kevésbé ismert graffiti művészek megrongáltak két Banksy falfestményt, írja a New York Post.

The Gray Ghostscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=jo4KogkHphU&feature=emb_title

A Szürke szellem (The Gray Ghost) és az Esernyős lány (Umbrella Girl) című alkotásokra a "Team Robbo" és a "King Robbo" feliratokat fújták fel vörös sprayvel. A megrongált festmények 2008 óta voltak a helyükön. A feliratok valószínűleg a brit graffiti művész King Robbora utalnak, aki Banksy riválisa volt, és aki 2014 óta már nincs közöttünk. A két graffiti művész viszálya egy 2009-es incidensből ered, amikor Banksy állítólag átfestette King Robbo egyik 1985-ből származó tagjét Londonban.

A Szürke szellem egy férfit ábrázol, aki virágokat fest szürkére a falon. Az Esernyős lány egy fiatal lányt jelenít meg, aki az esőben tartja a kezét; a mű üzenete vélhetően a Katrina hurrikánnal van összefüggésben. Egy New Orleans-i idegenvezető, Carlos Fundora szerint – aki az esernyős lányról már eltávolította a vörös graffitik nagy részét –, vannak emberek, akik nem szeretik Banksy-t, mások pedig azzal próbálnak hírnevet szerezni maguknak, hogy megrongálják a munkáit. A falfestmények megőrzése számára azonban nem Banksy-ről szól. "New Orleans lakói sokat veszítettek idén a járvány miatt, és ezek az alkotások sokuk számára vigaszt és örömöt jelentenek" – nyilatkozta a lapnak Fundora. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek