Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón

Banksy brit graffitiművész nemrégiben a londoni metróban tűnt fel ismét, ahol embelmatikus patkányai segítségével akarta volna maszkviselésre biztatni a briteket.

A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot viselve látható, miközben utasok szeme láttára patkányrajzokat stencilez a metrókocsi falára - adja hírül az MTI.

De alighogy felkerültek a graffitik a falra, a londoni közlekedési vállalat, nem tudván, hogy Banksy művéről van szó, el is távolította, "szigorú graffiti-ellenes szabályzatukra" hivatkozva.

A grafikán, amely az If You Don't Mask, You Don't Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók a művész emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlenítő gélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is. A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

Kittipoika/wikipedia

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasoknak. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról és szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre bíztató művet.

A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek