Titokzatos események történtek Nottinghamben: meglovasították a Banksy-biciklit

Banksy legújabb falfestményéhez kiegészítő is tartozik. Méghozzá egy hiányzó kerekű bringa, amit a festménnyel szembeni lámpaoszlophoz láncoltak ki. A kerékpárra azonban valakinek úgy tűnik, nagy szüksége volt, így nem sokkal a kompozíció elkészülte után, megfújták azt. 

IllusztrációForrás: Shutterstock.com / Maria Oleinikova

De ahogy Banksy-nél lenni szokott, a bicikli volt eredetileg a helyén és az ihlette meg az új alkotást, amin egy kislány hullahoppozik a kerékpár hiányzó hátsó kerekével. Viszont ha nincs a festmény, akkor nagy a valószínűsége, hogy még jó darabig nem tűnik fel senkinek a roncs bringa. Így viszont nemcsak feltűnt, de el is tűnt – olvasható a Spiegel.de oldalán.

Aztán jött a váratlan fordulat. Mivel a helyiek közül többen is szomorkodtak az eset miatt, és többfelé is jelezték, hogy örültek annak a pár turistának, aki így feléjük keveredett és fényképezkedett a több milliós falfestménynél, ezért a brit hírújságok is felkapták az esetet. Valaki pedig az éj leple alatt visszaláncolt oda egy hátsó kerék nélküli bringát, ahol az eredeti is volt.

A bicikli egyébként azért is jelképes a városrészben, mert itt üzemelt a világ egyik legrégebbi bicikliüzeme, a Raleigh, amely 2002-ben bezárt. A márkát eladták, a kerékpárokat pedig már egy ázsiai cég gyártja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek