Sokszorosára emelte a ház értékét egy új graffiti

Aileen Makin a tulajdonosa annak a bristoli háznak, amelynek falán Banksy legújabb műve december 10-én hajnalra virradóra megjelent. Az 57 éves nő, aki addig a házát eladásra hirdette, azonnal levette a hirdetését. A Vale streeti épület ára a graffiti felbukkanása után  a szakértők becslései szerint ugyanis akár 5 millió fontot is érhet – írja a Daily Mail.

Az emberek ellepték a környéket, hogy lefényképezhessék a Banksy által készített "Aachoo !!" című falfestménytForrás: AFP/Geoff Caddick

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy egy tüsszentő idős nőt ábrázoló graffiti jelent meg Bristol egyik utcájában. A stencilezett képet a személyazonosságát titokban tartó graffiti-művész, Banksy Instagram-oldalán is posztolták Aachoo!! felirattal, így kiderült, hogy az ő műve. Az 57 éves Aileen a jövő héten írta volna alá a ház eladási szerződését, de amint az utcai művész megerősítette, hogy az otthonának oldalára festett alkotás az övé, megváltoztatta terveit, és úgy döntött, egyelőre sehova sem költözik.

Az ererdetileg 300 000 font értékű ingatlan értéke a graffiti miatt most az egekbe szökhet.

Az „Aachoo !!" című mű egyik napról a másikra jelent meg Aileen Vale streeti házának oldalán, ami a rejtőzködő utcaművész feltételezett szülővárosa, és az az utca pedig feltehetően Anglia legmeredekebb utcája. A képen egy idős, tüsszentő asszony látható, ami valószínűleg a vírushelyzet miatt születhetett meg Banksy fejében. A grafika megjelenése óta tömegek gyülekeznek Aileen háza környékén, hogy közelebbről is szemügyre vehessék az alkotást. Joe Syer, a MyArtBroker alapítója elmondta, hogy a becslések szerint az alkotás megjelelésének köszönhetően a ház értéke nagyjából 3-5 millió fontra is felszökhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek