Szelfizés közben rongálódott meg egy Canova-szobor

Letörte egy Antonia Canova-szobor két lábujját egy turista Olaszországban, miközben felült a szoborra, hogy készítsen egy szelfit - írja az Il Fatto Quotidiano. Az eset a neoklasszicista művész szülőhelyén, az észak-olaszországi Possagno Gipsoteca Múzeumban törént. A megrongálódott szobor a római Galleria Borghesében őrzött, Napóleon húgát, Pauline Bonapartét ábrázoló márvány szobor gipsz másolata.

Pauline Bonaparte szobra a Galleria Borghesébenwikipedia

A múzeum szerint az incidenst követően a turista sietve elhagyta a múzeumot anélkül, hogy szólt volna a balesetről. A biztonsági őrök pár perccel később fedezték fel a rongálást, és beindították vészcsengőt.

A kamerák rögzítették az esetet, és Vittorio Sgarbo műkritikus, az Antonio Canova Alapítvány elnöke feljelentést tett a rendőrségen, hogy azonosítsák az ismeretlen rongálót, mielőtt még hazatér.

De nem ez az egyetlen kínos múzeumi baleset ami mostanában történt. Nemrégiben arról írtunk, hogy múzeumban fogócskázó gyerekek törtek össze egy 60 kg súlyú üvegkastélyt Kínában. Márciusban egy chilei lakos autójával hajtott bele a Húsvét-sziget egyik kőszobrába, megrongálva mind a fejet, mind a talapzatot. 2015-ben pedig egy olaszországi köztéri szobor szenvedte meg a szelfiző turistákat, akik mászás közben lerántották a két Herkules által közrefogott pajzs tetején lévő koronát, ami a földre zuhanva ripityára tört.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek