Csúnya baleset történt a Sanghaji Üvegmúzeumban

  Gyerekek törték össze az egyik kiállítási tárgyat, egy közel 50 000 font (20 millió forint) értékű, 60 kg súlyú üvegkastélyt, miközben a múzeumban fogócskáztak, és átmásztak az alkotást elkerítő kordonon - adja hírül a ladible.com.

  A kastély még épségben az ötéves évfordulónForrás: Imaginechina via AFP/Dycj

  Az eset még május 30-án történt, a szerencsétlenül járt műtárgy Miguel Arribas spanyol üvegfúvó-művész Fantasy Castle című darabja volt, amely Disneyland ikonikus Csipkerózsika-kastélyának alapján készült, és amellyel az alkotó mintegy 500 órát dolgozott. A kastélyt 2016-ban ajándékozták a múzeumnak, fennállásának ötödik évfordulójára, azóta az állandó gyűjtemény részét képezte. Az alkotás öbb mint 30.000 különböző részből állt, helyenként 24 karátos arannyal díszítve.

  Forrás: Imaginechina via AFP/Dycj

  Az incidens során megsérült a kastély fő tornya és más részei is. A szülők elnézést kértek a május 30-án bekövetkezett esemény miatt, és mint mondták, vállalják a felelősséget a javításokért.

  A baleset után a múzeum még határozottabban felhívta a látogatók figyelmét arra, hogy kövessék az irányelveket, és ne lépjék át a védőkordonokat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!