Megrongálták a Húsvét-sziget egyik kőszobrát

  Egy chilei lakos teherautójával belehajtott az egyik kőfejbe, a baleset során nagyobb sérüléseket szenvedett mind a fej, mind az alapzat. A hatóságok úgy vélik, a balesetet fékhibák okozták, amelyek miatt autója megcsúszott a lejtőn.

  Forrás: 3282700/pixabay.com

  A sofőrt március 1-én letartóztatták. Mint Camilo Rapu, a helyi őslakos közösség elnöke elmondta, a kár felbecsülhetetlen. A sziget polgármestere, Pedro Pablo Petero Edmunds Paoa, a közlekedés szigorúbb szabályozását sürgeti, mely megtiltja, hogy a járművek a világörökség részét képező műemlék közelébe hajtsanak.

  Az óriási szobrokból eddig 887-et számoltak össze, a legnagyobb 74 tonnás és 10 méter magas. Legtöbbjüket a Rano Raraku vulkáni kúpból bányászott, viszonylag puha vulkáni tufából készítették, zömében a 13. és 15. század között. A moainak is nevezett alkotások az ősök tiszteletének szimbólumai.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!