Katalin hercegnő keresi a legkifejezőbb fotókat a járvány időszakából

A koronavírus-járvány időszakáról a történelemkönyvek minden bizonnyal írni fognak. Katalin hercegnő pedig azt szeretné, ha az Egyesült Királyság lakói dokumentálnák az ott történteket. Ennek érdekében a hercegnő májusban a National Portrait Gallery-vel közösen egy új, "Hold Still" elnevezésű fotópályázatot indít útjára.

Katalin, Cambridge hercegnője szeretné dokumentálni ezt a történelmileg jelentős korszakot - illusztrációForrás: Isaaack/Shutterstock

A verseny célja olyan egyedi fényképek elkészítése, amely megragadják a nemzet szellemét, hangulatát, reményeit, félelmeit és érzelmeit. A Hold Still egy pillanatfelvételt nyújt az Egyesült Királyságról, és így örökíti meg a karantén kollektív portréját, amelynek tükröznie kell a bátorságot, a humort, a szomorúságot, a kreativitást és kedvességet, valamint az emberi tragédiát és reményt." A hercegnő közölte, hogy a versenyre teljesen ingyenesen lehet fotókat küldeni, korosztálytól és képességtől függetlenül.

Mindannyian láttunk odakinn hihetetlen dolgokat, és néhány csodálatos történetet is hallottunk " – mondta a hercegnő Instagram-videójában.

„Van közöttük néhány kétségbeesetten szomorú történet, de néhány igazán felemelő is, és nagyon remélem, hogy egy ilyen projekt révén meg tudunk mutatni néhány ilyen történetet, dokumentálhatjuk és megoszthatunk egy olyan pillanatot az időben, amelyet mindannyian megtapasztaltunk" – tette hozzá Katalin.

A verseny végén száz kiválasztott fénykép kerül fel a galéria digitális kiállítására, amelyet augusztusban lehet majd megtekinteni. Ami a képek megítélését illeti, a galéria és Katalin egy bejegyzésben kifejtette, hogy azokat „az átadott érzelem és tapasztalat, nem pedig fotó minősége vagy műszaki szakértelem alapján fogják értékelni". ⁠ ⠀

Az Egyesült Királyság lakóinak mostantól június 18-ig van lehetőségük benyújtani munkájukat a három téma egyikén: „Segítők és hősök", „Új normák" és „Kedvesség cselekedetei". A jelentkezőket arra is felkérik, hogy adjanak rövid leírást a munkáikról és azok ábrázolásáról. A jelentkezőket ösztönzik, hogy bátran osszák meg a pályázatra beküldött fotóikat a közösségi médiában a # HoldStill2020 hashtag használatával – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek