Vilmos és Katalin virtuális iskolalátogatást tett

A Cambridge-i herceg és hercegné virtuális látogtást tett a Burnley Általános Kórház közelében lévő Casterton általános iskolában, amely az egészségügyben és más fontos területen dolgozók gyermekeknek tart nyitva. Ezek a gyerekek jelenleg is az iskolában tartózkodnak, mert a szüleik dolgoznak, így a munkájuk miatt nem tudnak otthon maradni velük. 

A hercegi pár az ügyeletben lévő gyerekekekkel és tanárokkal beszélgetettForrás: Bart Lenoir/Shutterstock

Katalin először is köszönetet mondott a tanároknak áldozatos munkájukért, mert ahogy elmondta, minden kulcsfontosságú munkát végző szülőnek megkönnyebbülés, hogy tudja, a gyermeke rendezett, biztonságos helyen tartózkodik ezekben az időkben. Az egyik tanár azt válaszolta erre: "Nagyon köszönjük. Azt hiszem, mindenki örül annak, hogy segíthet."

Természetesen a gyerekekkel is beszélgetett a hercegi pár. Katalin így indította a beszélgetést: „Nagyon örülök, hogy megismerhetlek titeket. Katalin vagyok, és ő itt mellettem Vilmos."
Vilmos viccelődött is a gyerekekkel kicsit, amikor ők a saját készítésű nyuszifüleikben jelentek meg a húsvétra készülődve. "Szépek a nyuszifüleitek, úgy néznek ki, mint az igaziak. Nagyon hatásos." – mondta nekik nevetve. A pár egy órát beszélgetett a gyerekekkel, akik rajzokat is készítettek a szüleikről.

A 10 éves Harris elmesélte, hogy az anyukáját rajzolta le, aki adminisztrátorként dolgozik az NHS-nél (Országos Egészségügyi Szolgálat), és nagyon büszke rá. A műve lenyűgözte a 37 éves hercegi párt, akik gratuláltak a munkához. Katalin hozzátette, valóban nagyon büszke lehet az anyukájára, és hogy az összes egészségügyi dolgozó csodálatos munkát végez.

Egy másik tanuló, Lloyd apukája egy pékségben dolgozik, ami a herceg szerint is "nagyon fontos munka, fontos, hogy mindenki el legyen látva élelemmel."

A vidám pillanatok közé tartozott, amikor az egyik gyermek megkérdezte Vilmost: "Első Vilmost Hódító Vilmosnak hívták. Te hogyan szeretnéd, ha szólítanánk?" A herceg kicsit zavarba jött, szégyenlősen mosolygott, és azt felelte: "Nem hiszem, hogy erre tudnék válaszolni."

A virtuális látogatás során 18 gyermekkel forgattak kisebb csoportokban, akiknek fantasztikus élmény volt, hogy beszélgethettek a hercegi párral – írja az ITV. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek