Online rendezik meg a népszerű londoni kertkultúra kiállítást

  Online rendezik meg a népszerű londoni kertkultúra kiállítást gy hagyománnyal bíró kertépítő, kertészeti kiállítást minden évben a királyi család tagjai, a brit közélet hírességei nyitják meg, ám idén a koronavírus-járvány miatt a Királyi Kertészeti Társaság (RHS) kénytelen volt lefújni a rendezvényt fizikai valójában.

  Díjnyertes kertészek munkáit is láthatják - illusztrációDrobek226/pixabay

  Helyette az interneten virtuális rendezvények sora várja a közönséget május 18. és 23. között a legnevesebb brit kertépítők, tájépítők, kertészek részvételével.

  Betekinthetnek az érdeklődők díjnyertes kertészetek munkájába, tanulmányozhatják a palántázást, növények ültetését, a gyerekek részt vehetnek egy iskolai kertészeti klub munkájában, és szakembereket is lehet majd bombázni kérdésekkel – adta hírül az MTI, a The Guardianra hivatkozva.

  Minden nap más-más téma kerül terítékre, köztük a vadvilág kertje, az egészség és jólét, a kicsiny kertek művelése és a beltéri kertészkedés. Ma például ismert kertépítők és szakértők mutatják meg kedvenc növényeiket és stílus-tippeket is adnak. Holnap szó lesz többek között a kertészkedés pozitív egészségügyi hatásairól, és egy japán kerttervező Ishihara Kazayuki saját kertjét is megosztja velünk - áll a honlapon.

  A rendezvény különösen azok számára lesz érdekes, akik a járvány miatti korlátozások idején belevetették magukat a kertészkedésbe. Az RHS egy felmérése szerint a kerttel, kültéri terekkel bíró britek 57 százaléka a járvány idején jobban értékeli ezeket a tereket, mint előtte, és 71 százalékuk érzi úgy, hogy ezek segítették mentális egészségének megőrzését az elmúlt hetekben.

  Az angliai és walesi kertészetek a múlt héten nyithattak meg újra, hatalmas sorokkal, miközben a magtermesztő cégek eladásaik jelentős megugrásáról számoltak be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!