Egy angol kisfiú viccekkel igyekszik felvidítani az utca emberét

A karantén igazi kihívást jelent minden ember számára, különösen a gyerekeknek, akik kiszakadtak a megszokott, mindennapi közösségükből, és óvoda, iskola helyett otthonukban kell elütni az idejüket. Ugyanakkor ők is szemtanúi lehettek annak, hogy a felnőtteket is mennyire megviselték ezek a korlátozások. Az erre különösen érzékeny gyerekek pedig igyekeznek ezen változtatni. Közéjük tartozik egy nyolcéves angol kisfiú is, aki minden nap papírra írt vicceket helyez el a lakóhelyénél lévő utcában, hogy megnevettesse az embereket.

A kreativitás a gyerekeknek és a környezetüknek is segít feldolgozni a lezárások okozta traumát - illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

A Birminghami Kings Heathből származó Sonny Mason, mint a legtöbb angol diák, még otthon kényszerül tanulni a korlátozások miatt. "Arra gondoltam, hogy mivel most ilyen nehéz helyzetben vagyunk, ha vicceket írnék, az felvidítaná az embereket. Az anyukám támogatott ebben, mivel szerinte így fejlődik a kézírásom is" – mesélte. Azt mondta, hogy vicces képei valóban felvidítják az embereket, hiszen néhányan vissza is írtak a kisfiúnak. "Egyikük azt írta, hogy szereti a vicceimet, és nagyon szeretné, ha folytatnám" – mesélte Sonny.

A Londoni V&A Múzeum összegyűjti a gyermekek a karanténidőszakban létrejött alkotásait. A múzeumhoz is eljutottak a hírek Sonny erőfeszítéseiről, és azt írták neki, hogy a viccei csodálatosak".

A múzeum munkatársa, Gina Koutsika is járt a helyszínen, és a következőket nyilatkozta: "Amikor megnéztem a vicces feliratokkal ellátott képeket, teljesen felvidultam." Hozzátette, a múzeum arra törekszik, hogy "megragadja ezt a pillanatot az időben, és megértse a válság dokumentálásának fontosságát, valamint a gyermeki reakciókat és az alkotásokat" – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek