Több mint 12 ezren nézték meg az agyaghadsereget a kínai háromnapos ünnep alatt

  Kína a koronavírus levonulásával enyhített a korlátozásokon. Ahogy egy mai cikkünkbe beszámoltunk róla, az UNESCO világörökség részét képező Sárga-hegyen annyian kirándultak, hogy le kellett zárni a helyszínt. Kína Shanszi tartományban is hasonló módon tömegek özönlöttek: a múzeumot, ahol a híres agyaghadsereget őrzik, több mint 12 ezer látogató kereste fel a háromnapos ünnep alatt. 

  Forrás: christels/Pixabay

  Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrzi. Az agyagkatonákból, lovakból, kocsikból, zenészekből álló hadsereget a hagyományos, "sírok lesöprésének napja" alkalmából megtartott háromnapos ünnepen 12 251 érdeklődő kereste fel a tartományi székhelyen, Hszianban.

  Forrás: CC BY 3.0, Jean-Marie Hullot, Some rights reserved/Jean-Marie Hullot/ Wikipedia

  A múzeumot március 25-én nyitották meg újra a koronavírus-járvány után. A tumultust online foglalási rendszerrel igyekeznek kiküszöbölni. Naponta nem is engednek nyolcezer főnél több látogatót regisztrálni.

  A regisztrációval rendelkező turistákat csak maszkban engedik belépni a régészeti helyszínre és a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.

  Forrás: christels/Pixabay

  Az agyaghadsereget az első kínai császár, Csin Si Huang-ti, a Csin-dinaszita (Kr.e. 259-210) alapítójával együtt temették el Kr.e. 209-210-ben. A földalatti mauzóleum 1974-es felfedezése óta több mint 7000 életnagyságú, bronzfegyverzettel - köztük 40 ezer nyílheggyel - ellátott katonát, lovat és egyéb hadi felszerelést tártak fel – írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!