A koronavírus különösen ellenálló mutációját fedezték fel

  Kínában egy olyan középkorú beteget találtak, akinek a tünetei enyhék voltak, a fertőzőképessége viszont rekordideig húzódott. A férfinak alacsony láza volt, de köhögés, hidegrázás, légszomj vagy egyéb tipikus tünetek nem jelentkeztek nála - derül ki a New York Post cikkéből.

  Pekingben mérik az autósok testhőmérsékletétForrás: AFP/Greg Baker

  A CT-vizsgálatok mindkét tüdejében elváltozásokat mutattak, de ezek néhány nappal a kórházból való távozása után eltűntek, és a testhőmérséklete szintén helyreállt. Továbbra is fertőzöttnek bizonyult azonban, és a szervezetében olyan sok vírust mutattak ki, mint a súlyos tüneteket mutatókéban.

  A beteget végül plazmatranszfúzióval kezelték, melyet gyógyult COVID-19 betegektől vettek. Két nappal később a tesztje negatív lett, ám megdöntötte a fertőzőképesség előző, 37 napos rekordját.

  A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy lehetnek más, krónikusan fertőző betegek is, akik talán nem is tudják, hogy vírushordozók, ám terjeszthetik a fertőzést a környezetükben, ez pedig a járvány egy új hullámát indíthatja el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!