Kína enyhít a korlátozásokon, turisták özönlenek a Sárga-hegyre

Vajon sokáig félni fogunk egymás közelségétől azután, hogy a társadalmi távolságtartás szabályait eltörölték? A kínaiak tanúsága szerint nem valószínű.

Huang-sanyifanliu/pixabay

Miközben az országban enyhítenek a karantén szabályokon, az északkeleti Anhuj tartomány a hétvégén ingyenessé tette a belépést 29 turisztikai helyszínre, annak reményében, hogy ezzel segítenek fellendíteni a turizmust. A helyszínek között szerepelt az UNESCO világörökség részét képező Sárga-hegy, kínai nevén Huang-san, és az ott megrendezett Ching Ming fesztivál. Minden belépő látogatónak egy app segítségével ellenőrizték az egészségügyi státuszát, megmérték a testhőmérsékletét, és kötelező volt a maszk viselése is.

A sok óvintézkedés ellenére a kezdeményezés visszafelé sült el: olyan sokan gyűltek össze a Sárga-hegyen, hogy a két méteres távolságot lehetetlen volt betartani.

Vasárnapra a hatóságok bejelentették, hogy be kell zárniuk a helyszínt, mert a napi látogatók száma meghaladta a 20 ezres limitet.

Anhuj provincia a járvány kiindulópontjának számító Hupej tartománnyal határos. A hivatalos adatok szerint új fertőzésről itt utoljára február 27-én számoltak be, és összesen 990 koronavírusos megbetegedést tartanak számon, hat halálesettel – írja az Artnet News

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek