A szárazföldi Kína újranyitással próbálkozik

  Hétfő óta több mint 3700 turisztikai látványosság fogad ismét látogatókat a szárazföldi Kína területén, ami az összes ilyen hely több mint 30 százalékát jelenti.

  Terrakotta Harcosok és Lovak Múzeuma, Xian - IllusztrációForrás: Shutterstock.com

  A kulturális és idegenforgalmi minisztérium egy illetékese szerint az újranyitott turisztikai célpontok többsége szabadtéri terület, úgy mint hegyek és parkok, ahonnan nem jelentettek a koronavírushoz kapcsolódó megbetegedést.

  Vasárnap óta továbbá csaknem 180 múzeum nyitotta meg újra a kapuit a kontinentális Kínában és számos múzeum építési munkálatai is folytatódnak. Ugyanakkor a Nemzeti Kulturális Örökségi Hivatal instrukcióihoz igazodva a múzeumok korlátozzák a látogatószámot a korábban bevezetett kötelező online regisztrációval - írták az MTI-n.

  A szakember szerint az érintett turistahelyek megnyitásának célja, hogy az ország kulturális és turisztikai szektorában újra beinduljon a munka.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!