A kínai kormány virtuális kiállításokat rendelt el a járvány idején

Ahogy a koronavírus okozta halálesetek száma Kínában továbbra is növekszik, az utazási korlátozások, a karanténok és a nyilvános összejövetelek tiltása miatt az ország múzeumai kiüresedtek.

Tiltott VárosSaad Akhtar/New Delhi/Flickr.com/wikipedia

Hogy a vírus ideje alatt is láthatóak legyenek a gyűjtemények, a kínai kormány arra kérte az intézményeket, hogy fókuszáljanak az online jelenlétükre, és hozzanak létre virtuális kiállításokat, írja az artnet.com.

A kormány a múlt hónapban levélben kérte a múzeumokat, hogyfelhőkiállításokkal gazdagítsák az emberek szellemi és kulturális életét a járvány idején".

Az online élményeket kínáló múzeumok között szerepel a csunkingi Három Szurdok Múzeum, a csunkingi Természettudományi Múzeum és a Pekingi Nemzeti Múzeum. Ez utóbbi weboldalán az Olaszországból hazatelepített kínai műtárgyakat lehet böngészni egy online kiállításon. Azok, akik szeretnék látni Qin Shi Huang-ti császár sírhelyét „őrző" agyagkatonákat, most online megnézhetik. A pekingi Palotamúzeum weboldalán pedig animált panorámás felvételéveleken járható be a Tiltott Város, bár nem világos, hogy ez látható volt-e már a koronavírus kitőrése előtt, vagy sem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek