Shakespeare hat darabja ingyen megnézhető egyenesen Londonból

  A londoni Shakespeare's Globe hat produkcióját online elérhetővé teszi teljesen ingyen, amíg a színház zárva tart a koronavírus miatt. Akár a Hamlet, a Rómeó és Júlia, valamint a Szentivánéji álom című darabok is ingyenesen elérhetővé válnak április 6-tól kezdve a Globe szolgáltatásában – írja az Evening Standard.

  A Shakespeare's Globe jellegzetes épületeForrás: CC-BY-SA 3.0/Diego Delso/Wikipedia

  A Globe olyan jótékonysági szervezet, amely nem kap állami támogatást, így amikor a bezárást bejelentették, kérte az embereket, hogy fontolják meg az adományozást. A  jegytulajdonosok több mint egyharmada a lemondott előadások jegyeinek árát a színháznak adományozta, ahelyett, hogy visszatérítést igényelt volna.

  Az elszigeteltség idején továbbra is elérjük az embereket, egy közösséget, örömet és csodát nyújtva, miközben - bár egyelőre digitálisan - összekötőpont maradunk mindannyiunk számára" – jelentette ki Michelle Terry, a színház művészeti igazgatója.

  Amikor még tömve volt látogatókkal a színházForrás: Jack1956/Wikipedia

  A Shakespeare Globe produkciói, amelyeket ingyenesen megtekinthetnek online:

  Hamlet (2018)
  Rómeó és Júlia (2009)
  A téli mese (2018)
  Szentivánéji álom (2013)
  A két veronai nemes (2018)
  A windsori víg nők (2019)
  A további információkat a Shekaspeare's Globe weboldalán találhatják meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!