Tegyen egy virtuális sétát Európa leghíresebb kastélyaiban

A Google Arts & Culture rengeteg különleges virtuális túrára kalauzolja a látogatókat, ami kicsit enyhítheti az utazás iránti vágyunkat, de oktatási segédanyagnak sem utolsó. A múzeumok mellett nemzeti parkokban és más, különleges helyeken bolyonghatunk virtuálisan, és bepillanthatunk a hajdani uralkodók otthonaiba is. A Travel and Leisure cikkében a leghíresebb kastélyokat gyűjtötte össze, melyekben virtuális sétát tehetünk.

A casertai királyi palotaForrás: Stanley-goodspeed/wikipedia.org

A versailles-i kastély

A leglátványosabb virtuális túra talán ez, amelyik a Napkirály rezidenciáját mutatja be. Itt VR-túrán is részt vehetünk, de megnézhetjük a palota legszebb műtárgyait és termeit, és sétálhatunk az impozáns kertben.

Forrás: ian kelsall/pixabay.com

A Buckingham-palota

A Buckingham-palotának, akárcsak élőben, csak bizonyos részei állnak nyitva a nagyközönség előtt. A Google segítségével bejárhatjuk az állami szobákat és kiállítótermeket, ahol híres tervezők gyönyörű ruhái fogadnak.

Forrás: Ichigo121212/pixabay.com

Az edinburgh-i vár

A vulkáni eredetű Castle Rock sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár ősi erődítménye a város jelképévé vált. Már a 12. században is vár állt itt, melyből a Szent Margit-kápolna maradt meg, Edinburgh legidősebb épülete. A vár nevezetes részei közé tartozik még a királyi palota és a 15. századi Nagyterem. A várban találjuk a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.

Forrás: Kim Traynor/pixabay.com

A schönbrunni kastély

A Bécs Hietzing nevű kerületében található, barokk stílusban épült schönbrunni kastély Ausztria egyik legismertebb műemléke, mely egyben világörökségi helyszín is, mely évszázadokon keresztól volt a Habsburgok rezidenciája. A vendégek számos látványosságot találhatnak itt a királyi szobáktól a kerti labirintusig és a Gyermekmúzeumig.

Forrás: Thomas Wolf/wikipedia.org

A Katalin-palota

A barokk és rokokó stílusban épült Katalin-palota a szentpétervári Puskinhoz tartozó Carszkoje Szelo településrészen található, és az orosz cárok nyári rezidenciájaként szolgált. Építési munkálatai 1756-ban fejeződtek be, de a második világháborúban számos sérülést szenvedett, melyek restaurálása jelenleg is zajlik. Számos, fényűző terem található benne, melyeket arannyal díszítettek: ilyen a tágas bálterem, a Nagy Terem (vagy Fények Terme) és az egyik legismertebb, a Borostyánszoba.

Forrás: Alex Florstein/commons.wikimedia.org

A casertai palota

A casertai királyi palota a nápolyi Bourbonok egykori rezidenciája volt, melynek munkálatait a 18. század legnagyobb európai építkezéseként tartják számon. A restaurálási munkálatokkal 1958 körül készültek el. Ekkor nyílt meg a múzeum, mely magában foglalja a királyi lakosztályokat, az udvari színházat és a kerteket. Pompájával, méreteivel és a hozzátartozó kertekkel az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában. 1996-ban a Vanvitelli-vízvezetékkel és a casertai San Leucióval együtt került fel az UNESCO Világörökség listájára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek