Összegyűjtöttük a legérdekesebb horvát virtuális tárlatokat

  A horvátországi múzeumok is bezárták a kapuikat a látogatók előtt, ami azt jelenti, hogy átmenetileg nem lehet besétálni és körbejárni éppen aktuális tárlataikat. Helyette mindenki számára, otthonról elérhető virtuális túrákat jelentetett meg számos helyi intézmény. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket:

  A múzeumokat átmenetileg virtuálisan lehet bejárni - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Ysbrand Cosijn

  A zágrábi Művészeti és Iparművészeti Múzeum, a MUO komoly károkat szenvedett a napokban történt földrengés során, de virtuálisan még ép formájában nézhetjük meg a kiállításait. A látogatókat több terem is várja, különböző témájú festményekkel, restaurált üvegtárgyakkal, régi bútorokkal és még sok más érdekességgel. A tárlatot ide kattintva lehet körbesétálni otthonról - tudtuk meg a horvát Hr Turizam cikkéből.

  A szintén zágrábi, Nikola Teszla Műszaki Múzeumba azoknak érdemes belesni, akik szívesen körbejárnák a kiállított oldtimer autókat, régi villamosokat, hajókat és sport repülőket. A technikai vívmányok múltjába sétálhatunk vissza, ha ellátogatunk az online tárlatra.

  Ha nem akarunk irányítani, az oldal le is játssza nekünk a "tárlatvezetést" a bal sarokban lévő play gombra kattintvaForrás: matterport.com-screenshot

  A horvát főváros Régészeti Múzeuma főleg a helyi műemlékeket őrzi, de találunk egyiptomi gyűjteményt, és numizmatikus tárlatot is, amely jelentős része külföldi származású. Számos görög és római műemlékgyűjtemény is fellelhető a virtuális térben.

  Két zárai intézmény kiállítását is megnézhetjük otthonról: az Antik Üvegmúzeum és a helyi Régészeti Múzeum is bemutatkozik online. Az elsőként említett múzeumban mintegy 5 ezer antik üvegalkotás várja a vendégeket, míg a régészeti múzeumban őskori, ókori és középkori régészeti leleteket találunk. Sok más mellett régi könyvek, víz alól felhozott tárgyak, ásatások során előkerült különlegességek között sétálhatunk.

  A vukovári Vucedoli kultúra múzeumának tárlata szintén csatlakozott a virtuális térhez. Egy 3D-s videón keresztül nézelődhetünk a tárlatai között:

   A Rúpia Néprajzi Múzeum állandó kiállítás a gabona helyszíni tárolását mutatja be, és ünnepi jelmezekkel ábrázolja Dubrovnik térségének hagyományos gazdaságát és vidéki építészetét. A látogatókat egy kő épületben várják. Ide kattintva lehet körbenézni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek