Tavaly évszázados látogatói rekordot döntöttek ezek a londoni múzeumok

Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok, a Tate Modern és a Tate Britain látogatottsága rekordot döntött. Idén a koronavírus miatt a világ legtöbb múzeuma bezárt, de közülük több is virtuális látogatást kínál a művészetekért, történelmért és egyéb kultúrális élményekért rajongóknak, melyekről egy korábbi cikkünkben beszámoltunk.  

A Tate Britain elegáns épületeForrás: Tony Hisgett/Wikipedia

A Tate Britain 1,8 milliós látogatórekordja nagyrészt a Van Gogh-kiállításnak köszönhető, de Steve McQueen brit iskolásokról készült, egyedülálló fotókiállítása is nagyon sok fiatalt vonzott. A művész és stábja több mint háromezer fotót készített a hét-nyolcéves korosztályról. A Tate Modern 6, 1 millió vendéggel szintén a múzeum eddigi legnagyobb látogatószámát érte el 2019-ben.

A Tate Modern egyik kiállítótermeForrás: Arpingstone/Wikipedia

A The Art Newspaper áprilisi számában megjelenő felmérés szerint London hét legnagyobb múzeumában 2019-ben csaknem 27 millióan fordultak meg. Az előző rekordév 2014 volt, amikor 26,3 millióan mentek a londoni múzeumokba.

A felmérésben szereplő múzeumok a British Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Nemzeti Portrégaléria, a Királyi Művészeti Akadémia, a Tate Britain, a Tate Modern és a Viktória és Albert Múzeum. A koronavírus-járvány miatt jelenleg ezek a múzeumok is zárva vannak. A Tate igazgatója, Maria Balshaw elmondta: most arra várnak, hogy ha majd kinyithatnak a galériák, ismét üdvözölhessék a közönséget – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek